Giới thiệu về Republic of Ireland, cơ hội học tập và cuộc sống

Discussion in 'Thông tin học bổng' started by habiencot, Jun 22, 2007.

Tags:
 1. VietPhD

  VietPhD Because of me, you'll never walk alone

  MSc Research Studentship 2009 at the Fluids, Vibration & Acoustics Group

  MSc Research Studentship 2009 at the Fluids, Vibration & Acoustics Group, Trinity College Dublin

  Applications are invited for a Research Studentship to work in the Fluids, Vibration & Acoustics Group at Trinity College, Dublin, within the context of an EU Framework 7 Collaborative Project. Research work would lead to a M.Sc. degree of Trinity College, University of Dublin in the Faculty of Engineering, Mathematics and Science.

  The Fluids, Vibration and Acoustics group in Trinity College, Dublin, have developed coherence-based noise source identification techniques which identify the contribution of core noise to near- and far-field acoustic measurements of aero-engines. The objective of the work within this studentship is to further develop these techniques with novel Beamforming algorithms and to apply them to experimental and full scale engine data generated within an EU Framework 7 project. Of particular interest is the implementation of these techniques to broad-band noise identification and the study of non-linear interaction mechanisms. The scope of the work will entail designing and conducting in-house experiments, performing simulations with theoretically generated data and developing novel signal processing techniques. There will be opportunities to spend time in the test locations of some of our EU partners within the programme.

  Closing Date: until position is filled

  Salary: 16k euro per annum and academic fees

  Applicants should have a good honours degree or equivalent in Mechanical Engineering or a closely related discipline with some background in acoustics and signal processing being an advantage. The scholarship will be for 1.5/2years and will include remuneration of 16k euro per annum and academic fees.

  Further information and informal enquiries can be made to:

  Dr. Gareth J. Bennett
  email: gareth.bennett@tcd.ie
  Research Opportunities - Vacancies - Dept. of Mechanical Manufacturing Engineering : Trinity College Dublin
  Candidates should submit a cover letter together with a full curriculum vitae, to include the names of three referees, to:

  Dr. Gareth J. Bennett
  Mechanical & Manufacturing Engineering
  Parsons Building
  Trinity College
  Dublin 2
  Email: gareth.bennett@tcd.ie

  Source: Dept. of Mechanical Manufacturing Engineering : Trinity College Dublin
   
 2. Cork

  Cork Thèm thuồng

  Để book được vé rẻ nhất trên Ryan Air

  Để bay trong châu Âu thì có lẽ Ryan Air là rẻ nhất. Nhưng cũng vì rẻ nên có thể có những sự bất tiện nhất định. Mình chưa đi lần nào, nhưng cũng nghe nói đến điều này từ người khác. Nên hỏi thêm từ Gs hay các bạn Irish.

  Tham khảo thêm hướng dẫn dưới đây để mua đc vé rẻ nhất.

  How can I get the cheapest fare?


  Cheers,
   
  bio likes this.
 3. thanh_lam

  thanh_lam UNIPI

  Tôi thường xuyên đi lại bằng Ryan Air, thấy ko có gì bất tiện cả. Vé thường rẻ nhất vào thứ tư hằng tuần. Sân bay của Ryan Air thường nằm xa trung tâm nên mất thêm một khoản tiền nhỏ và thời gian để đi xe bus vào trung tâm. Hành lý xách tay ko mang được nhiều, chỉ dưới 10kg và không được quá khổ, nếu vi phạm họ thường bắt phạt tiền.
   
  Cork and bio like this.
 4. changtraiviet

  changtraiviet Thèm thuồng

  Hỏi thông tin

  Xin chào cả nhà,

  Mình dự định qua Ireland làm postdoc với mức lương khoảng 33000 EUR/nam. Mình nghe nói sẽ bị đánh thuế khoảng 20% tức là mỗi tháng chỉ còn nhận khoảng 2200 EUR thôi. Với khoảng lương này có đủ sống cho một gia đình hai vợ chồng và hai đưa con không? Con cái qua Ireland có nhận được sự hỗ trợ của chình phủ không? tiền học cho con cái không biết có đắt không và các khoảng chi phí nhà ở, ăn uống và đi lại.

  Mình đang làm sau Tiến Sĩ ở Nhật muốn qua Châu Âu để thay đổi môi trường nghiên cứu nhưng phải công nhận là mức lương ở các nước Châu Âu khá thấp so với Nhật. Anyway rất mong các bạn giúp đỡ thông tin nhiều

  Xin cảm ơn
   
  zozuc likes this.
 5. yumura

  yumura Thèm thuồng

  @changtraiviet:

  Cũng khó nói bạn ợ. Đối vơi trướng hợp vợ chồng tớ thì ăn uống khoảng 400-500 tháng. Thuê nhà khoảng 400. Internet TV Electricity Phone khoảng 200. Bạn chắc là sẽ ở gần nơi làm viêc nên ko cần care khoản tiền commuting và hostel như vợ chồng tờ.
  Tuy nhiên về việc thuê nhà thì bạn phải check kỹ. Coi trên daft.ie . Nếu thuê nhà ở Dublin sẽ mắc.
  Về mặt health thì Ireland có hỗ trợ GP/medical card.
  Còn vụ hỗ trợ học hành cho con cái thì tớ hông biết.
  Bạn cũng phải coi kỹ thêm vụ work permit cho vợ bạn.
  Nói thêm là tụi hành chính ở Ireland, nhiều đứa cũng quan liêu lắm. Bạn nên check kỹ.
   
  zozuc, Cork and dinhcongbang like this.
 6. buddi

  buddi Thèm thuồng

  Hi, tôi cũng đang làm post-doc ở Dublin nên xin trả lời bạn những gì tôi biết. Theo kinh nghiệm của tôi thì mức lương đó là hơi thấp, vì tôi mới fresh PhD (tôi cũng tốt nghiệp ở Nhật) đã là trên 40k Euro/năm. Tôi đóng thuế, tax levy, PRSI (Pay related social insurance), những thứ linh tinh khác cũng hết khoảng 800 Euro một tháng rồi (tôi có gia đình nhưng chưa có em bé, nếu bạn có em bé chắc được giảm thêm ít tax). Một căn hộ một phòng ngủ riêng ở Dublin bây giờ rẻ cũng 800 đến 1000 Euro một tháng. Bạn có gia đình nên chắc khó mà share căn hộ với người khác được. Tôi không rõ bạn có được hỗ trợ gì cho em bé không. Về ăn uống thì tôi nghĩ một gia đình vợ chồng và con nhỏ hết khoảng 600-700 một tháng nữa. Tôi nghĩ bạn nên negotiate lại mức lương đó vì nếu không tôi nghĩ sẽ sống hơi vất vả.

   
  zozuc, Cork and dinhcongbang like this.
 7. changtraiviet

  changtraiviet Thèm thuồng

  Cảm ơn hai bạn buddi và yumura nhiều về việc tư vấn. Thật ra lương của mình là 41,550 EUR nhưng họ đã trả PRSI cho mình luôn và còn lại 33k EUR/nam là maintenance + một khoảng hỗ trợ là 5000 EUR cho nghiên cứu và hội nghị. Như vậy với số tiền 33k EUR/năm mình phải đóng thuế nghe nói thấp nhất là 20%. Như bạn buddi nói thì nội tiền nhà và ăn uống của cả một gia đình đã mất hết khoang 1500 EUR chưa tính đến tiền học của con cái. Wow như vậy là sẽ hơi vất vả nhỉ và khó có thể saving !!!! Vợ mình là dân Ph.D nhưng không biết có dể xin postdoc bên đó không nhỉ ?

  Anyway cũng rất cảm ơn bạn nhiều. Mình biết để có sự lựa chọn môi trường làm việc tốt nhất

  Xin cảm ơn
   
 8. hieu_nd85

  hieu_nd85 Thèm thuồng

  MBA & MSc scholarships at UCD Graduate Business School, Dublin, Ireland

  Đây là email của 1 người bạn có thông tin học bổng tại Ireland. Mình xin post lên đây hy vọng nó giúp ích cho nhiều bạn.

  From: Xuan Thang, Dang <dangxuanthang@yahoo.com>

  Em xin fép admin xì-pam fát (lần đầu tiên từ ngày reg vào cái mailgroup này đấy ạh), nhưng được cái là về học hành với lại cho tổ quốc chứ ứ phải cho cá nhân.

  Tiêu đề thư và nội dung thư đính kèm đã nói lên tất cả ah.. Có thể trực tiếp mọi người trong maillist này ko quan tâm nữa vì em thấy profile đều là trình cao. Em chỉ mong mọi người "forward this email as widely as possible" (said the Program Director) đến anh em họ hàng đằng ngoại bên nội, con dì con già, con chú con bác, anh em cọc chèo, đồng nghiệp, đồng niên, đồng hao, đồng môn, anh em trong ngành, bạn bè ngoài xã hội, đến các mailgroup, fanclub, forum, blog, facebook, twitter, linkedIn.... để giúp ai cần thông tin là có.

  Cảm ơn cả nhà, and sorry for any inconvenience.
  P.S: Ireland lệch 7h so với Việt Nam, 11h so với Úc -> bác nào có thói quen ngủ ngày sang đấy rất chi là hợp :D.

  ======Quote= ======

  The Government of Ireland, together with the University College Dublin Michael Smurfit Graduate Business School are pleased to announce the launch of their 2010 MBA and Masters Scholarship Programme. Up to 5 MBA and MSc Scholarships are available to qualified candidates to begin one year of full-time study in Ireland, beginning September 2010.

  The UCD Smurfit School is Ireland’s top ranked business school, with a current ranking of #37 in the Economist Intelligence Unit’s top 100 Global MBA Programmes, and has been included in the Financial Times Top 100 MBAs every year since 2000.

  Full details of the scholarship programme are available at www.ucd.ie/vietnam.

  Information Event in Hanoi – Wednesday, November 25th 2009

  The Ambassador of Ireland, Maeve Collins, together with the Directors of the MBA Programme of University College Dublin’s Smurfit School of Business (Ireland’s top ranking business school*), cordially invite you to a reception to mark the launch of the Irish Aid – University College Dublin MBA/MSc Business Scholarship Programme 2010

  · Date/Time: Wednesday November 25th 2009, 6pm – 7pm
  · Venue: The Residence of the Ambassador of Ireland
  · Address: Elegant Suites, 12 Floor, 19 B Ha Hoi, Ha Noi

  If you wish to attend this event in Hanoi, please e-mail your confirmation to huong.nguyen@ dfanet.ie by Monday November 23rd.


  Information Event in Ho Chi Minh City, Thursday, November 26th 2009

  The Directors of the MBA Programme will be present at the World MBA Tour event in Ho Chi Minh City. If you wish to meet our representatives before the World MBA Tour event, please e-mail nick.barniville@ ucd.ie – a confirmation e-mail will be sent to you with details of a the pre-event meeting time and location.

  The World MBA Tour event itself takes place at

  · Date/Time: Thursday November 26th, 6pm – 9pm
  · Venue: Hotel Equatorial Ho Chi Minh City
  · Address: 242 Tran Binh Trong, District 5, HCMC, Tel: +84 8 3839 7777


  We look forward to meeting you in Vietnam.


  Nick Barniville
  Director, Admissions and Career Services
  Michael Smurfit Graduate Business School
  University College Dublin
  nick.barniville@ ucd.ie

  ====EndQuote= =====
   
  dinhcongbang likes this.
 9. allroadsleadtoRome

  allroadsleadtoRome Thèm thuồng


  Em đọc cái link này thấy bảo thế này:

  Link:
  http://wikitravel.org/en/Discount_airlines_in_Europe

  Aer Lingus [33] operate many routes to and from the Republic of Ireland. Fares as low as €1 on certain routes mean that flying to or via Ireland can be very cheap. (from €28 all inclusive, one-way.)
  Ryanair (see above)
   
 10. thanh_lam

  thanh_lam UNIPI

 11. iizke

  iizke Thèm thuồng

  Hôm nay lượn lờ mấy trường bên R.O.Ireland, tự nhiên thấy có một nhóm research đúng cái em đang làm (mesh wireless network) ở trường Dublin (http://www.electronics.dit.ie). Em tìm hoài hok thấy có open position cho master. Cho em hỏi là mình liên hệ trực tiếp với ông thầy phụ trách project bên đó để hỏi về research position được không, hay là phải qua một bộ phận nào khác?
   
 12. allroadsleadtoRome

  allroadsleadtoRome Thèm thuồng

  The Lero Graduate School in Software Engineering (LGSSE), the main education initiative of Lero - the Irish Software Engineering Research Centre, offers a four-year PhD program provided jointly by the four leading Irish universities involved in Lero (Dublin City University, Trinity College Dublin, University College Dublin and University of Limerick). The next LGSSE program cycle begins in September 2010.

  The first year includes taught modules in research theory and practice, as well as technical software engineering modules. Also during the first year, the candidate will prepare a research proposal that will be the basis for a three-year individual research project.
  In this way LGSSE combines the best features of the European and US models of PhD education.

  This combination offers several advantages:
  • a leading-edge curriculum drawn from four of Ireland’s leading universities,
  • access to a critical mass of world-class software researchers who form an expert advisory board for each student,
  • generous PhD studentships covering stipend, equipment and fees - awarded on a competitive basis,
  • ability to leverage your research collaborations with leading research institutions and industry worldwide
  Applications are being accepted until the end of February 2010 and please view www.lgsse.ie for details of application procedures. An application form is available to download from the website.
   
  Last edited: Jan 9, 2010
 13. zhukov

  zhukov Thèm thuồng


  các bác làm ơn cho em web site hội người việt ở Ireland hoặc web site của hội sinh viên hoặc các bạn trẻ đang làm việc và học tập tại Ireland được không ?
  em cần gấp lắm muốn được làm quen và còn vì công việc của mình nữa . hi vọng có bác nào đó giúp em biết anh em bên này với ạ !
   
 14. buddi

  buddi Thèm thuồng

  Có tôi đang ở Dublin đây. Còn hội sinh viên VN ở Dublin có facebook dưới đây:
  Incompatible Browser | Facebook
  Bạn cần gì có thể hỏi tôi, không thì join group rồi hỏi mọi người.
   
 15. zhukov

  zhukov Thèm thuồng

  Chào bác !

  Cám ơn bác rất nhiều , hi vọng được nói chuyện trực tiếp với bác .
  yahoo của em là : doi_co_dung , gamil : viet.luuchu@gmail.com hi vọng nhận được tin nhắn của bác
   
 16. gaque

  gaque Thèm thuồng

  chào các bác tiền bối,
  em chuẩn bị phỏng vấn học bổng toàn phần của irish aid, em apply vào ucd và em đang chuẩn bị cho buổi phỏng vấn vào cuối tháng 4, em chưa có tý kinh nghiệm phỏng vấn học bổng nào, search trên mạng cũng ko thấy share về học bổng irish aid và ucd gì cả, rất mong các bác tiền bối chỉ bảo và chia xẻ kinh nghiêm phỏng vấn cho em, ví dụ như phải chuẩn bị những gì, và thường được hỏi những gì, etc,... nói túm lại là em ko có kinh nghiêm, nên mọi chia xẻ của các bác đều rất quý báu đối với em.

  em cảm ơn các bác nhiều nhiều.
  em gái, GÀ QUÊ!!!
   
 17. allroadsleadtoRome

  allroadsleadtoRome Thèm thuồng

  The Digital Enterprise Research Institute (DERI) at the National University of Ireland Galway is seeking applications for a funded PhD studentship in Dynamic Network Analysis, Mining and Modelling.
  The successful candidate will join the Clique Strategic Research Cluster in DERI at NUI Galway. Clique is a Science Foundation Ireland funded research cluster addressing the development of analytical, modelling and visualisation techniques for large scale, dynamic graphs and networks. The cluster is distributed between DERI and University College Dublin, and has industry partners such as IBM. The DERI group conducts fundamental algorithmic work as well as investigating and modelling the principles underlying the evolution and interactions in large social, communication and collaborative networks. Areas of interest include but are not limited to:
  1. Analysing user roles in social networks and designing efficient algorithms to find these [1];
  2. Analysing and modelling the interactions between online communities [2];
  3. Formulating predictive models for information diffusion in social and collaborative networks;
  4. Designing efficient graph algorithms to find evolving communities with correlated change behaviour [3];
  5. Designing scalable, distributed, real-time algorithms to tackle problems in massive dynamic graph datasets;
  The successful candidate should have at least a bachelor’s degree in computer science, maths, science or engineering, and have the pre-requisites for PhD studies at NUI Galway. The PhD studentship covers academic fees, a generous monthly stipend and a research travel allowance for a three year period.
  In addition, the following criteria are desirable but not necessary:

  • Familiarity with graph algorithms and theory (e.g., finding connected components efficiently);
  • Familiarity with modelling and simulation;
  • Familiarity with social network analysis;
  • Familiarity with large-scale, distributed, dynamic data analysis (e.g., data streaming algorithms);
  • Familiarity with data mining, feature selection and machine learning, especially graph mining and graph grammars;
  • Masters or equivalent degree in a relevant discipline or topic
  The successful candidate will work with the DERI Principle Investigator, Dr. Conor Hayes, Dr. Jeffrey Chan and Dr. Marcel Karnstedt in DERI, Galway. There will be extensive opportunities for collaboration with other Clique researchers and with other research groups and projects in DERI. The application must contain the following: a CV, a one page statement explaining the candidate's interest in and compatibility with the objectives of the position and a list of referees. Applications that do not follow this format will not be considered. Closing date: May 30th, 2010.
  References:
  [1] Jeffrey Chan and Conor Hayes, “Decomposing Discussion Forums using User Roles”, in Proceedings of 2nd Web Science Conference 2010, USA, 2010.
  [2] Marcel Karnstedt and Conor Hayes, “Towards Cross-Community Effects in Scientific Communities”, in Knowledge Discovery, Data Mining and Machine Learning, 2009.
  [3] Jeffrey Chan, James Bailey and Christopher Leckie, “Discovering correlated spatio-temporal changes in evolving graphs”, in Knowledge and Information Systems, 16(1), 2008.
  Tentative Application Deadline: 30 May 2010
   
 18. allroadsleadtoRome

  allroadsleadtoRome Thèm thuồng

  A graduate studentship is available for up to four years to work under the direction of Professor Andrew Fowler on problems associated with the growth of biofilms in industrial and environmental situations. Applications of these studies will be to groundwater pollution, environmental bioremediation, medical and industrial air and water systems.
  The position primarily involves the construction and numerical solution of mathematical models to describe the growth of bacterial biofilms in soils and on pipe walls. The student will be part of MACSI, the Mathematics Applications Consortium for Science and Industry, at the University of Limerick.
  The University of Limerick (UL) with over 11,000 students and 1,300 staff is a young, energetic and enterprising University with a proud record of innovation in education and excellence in research and scholarship. UL is situated on a superb riverside campus of over 130 hectares with the River Shannon as a unifying focal point. Outstanding recreational, cultural and sporting facilities further enhance this exceptional learning and working environment.
  Candidate Profile
  The candidate should hold at least a 2.1 degree in applied mathematics, mathematical bioscience, bioengineering, or a related discipline. In addition, the candidate should be able to work both independently and in a team environment and possess good organisational and communication skills. Appropriate experience in mathematical modelling and numerical computation is desirable.
  Stipend
  University fees will be covered and the position carries an annual stipend of €18,000 (tax free). Appointment commencing in September 2010 is highly desirable. MACSI at UL is an inclusive, equal opportunity employer offering attractive conditions and a stimulating research environment.
  How to apply
  Candidates should submit a detailed CV, transcripts of undergraduate grades, motivation letter and the names and addresses of two referees for letters of recommendation to:
  macsi@ul.ie.
  Further information: Please contact Professor Andrew Fowler (E-mail: andrew.fowler@ul.ie).
  Tentative Application Deadline: 30 June 2010
   
  dhdung86 likes this.
 19. allroadsleadtoRome

  allroadsleadtoRome Thèm thuồng

  MSc/PhD in Bioinformatics and Developmental Neurogenetics, Ireland
  Application Deadline: 30/09/2010
  Discipline/School/Faculty: School of Genetics and Microbiology
  Closing Date: until position filled
  MSc/PhD in Bioinformatics and Developmental Neurogenetics: ”Neuronal Programming” Applications are invited from candidates with 1st- 2.1 honors degrees or equivalent in Computer Science, Mathematics, Physics or related disciplines.
  Graduates in Neuroscience, Biology, Genetics or Biochemistry with strong computational background may also apply). A Masters/PhD studentship funded by Science Foundation Ireland (as part of the SFI Principal Investigator grant) is offered to study how transcriptional networks program different neurons and generate a Web-based program to identify regulatory DNA signatures responsible for the specification of different neurons.
  Specific skills required: Knowledge of Perl programming language, JavaScript and CSS, CGI programming, MySQL databases, and working in a UNIX-style environment. The student will work under the supervision of Dr. Juan-Pablo Labrador (Smurfit Institute of Genetics and Institute of Neuroscience, Trinity College Dublin) and Dr. Karsten Hokamp (Smurfit Institute of Genetics).
  The project will involve mostly Bioinformatics. Remuneration will be in the form of an annual tax-exempt stipend equivalent to an IRCSET Scholarship. Academic fees are also part of the remuneration package.
  Applications including a CV, cover letter and names of 2 academic referees should be made to Juan-Pablo Labrador (jp.labrador[at]tcd.ie).
   
 20. thanh_lam

  thanh_lam UNIPI

  Tyndall currently offers postgraduate research opportunites in the following areas
  Job Title Department
  (Ref. No. COM - 01) PhD: Photonics Microsystems Engineering SRG
  (Ref. No. RD - 03) PhD position : Study of dielectric charging in MicroElectroMechanical (MEMS) switches SRG
  (Ref. No. PP - 03) PhD: Development of High Reliability Microwave Transistors for Space Application PSG
  (Ref. No. AOR - 05) PhD: Development and Optimisation of Electrochemical Sensing at Nanowire-based Electrodes NTG
  (Ref. No. DI - 02) PhD: Hybrid Molecule/Nanocrystal Assemblies for Plasmonic Sensing Applications NTG
  (Ref. No. AOR - 04) PhD: Development and Optimisation of Electrochemical Chemical Sensing at Nanowire-based Electrodes NTG
  (Ref: No. NP - 03) PhD in Electron Microscopy and Analysis of semiconductor nanowires and devices based on them. Micro/Nano
  (Ref. No. KR - 08) PhD: Low Temperature Compliant Nanowire-polymer Film for Z-axis Interconnect MAI
  (Ref. No. BOF - 25) MSc: Very Low Power, Intelligent, Easily Configurable and Deployable Wireless Sensor Networks for Structural Monitoring MAI
  (Ref. No. SR - 05) PhD Fellowship - Nanomagnetics for MEMS/NEMS/micro power applications MAI
  (Ref. No. BC - 20) PhD: Design, Fabrication and Characterisation of Photonic Crystal based Sensors III - V
   
  THBRock likes this.

Share This Page