Đánh giá/Cơ hội: Australia/Úc

Discussion in 'Thông tin học bổng' started by VietPhD, Mar 30, 2007.

 1. culi68

  culi68 Thèm thuồng

  Bác nguyennamthanh có thể cho ace thêm một số thông tin về điều kiện apply slot này được ko :X Thanks bác so much !
   
  tomorrow's way likes this.
 2. nguyennamthanh

  nguyennamthanh Thèm thuồng

  culi68 likes this.
 3. hieu_nd85

  hieu_nd85 Thèm thuồng

  Elite Research Scholarship at UTAS, Tasmania, Australia

  Elite Research Scholarship (http://www.utas.edu.au/research/graduate-research/elite)

  The University of Tasmania offers Elite Research Scholarships for PhD candidates in areas we excel in: the health and medical sciences, natural, physical and applied sciences, as well as business and management, regional development, education and the humanities.

  Our Elite Research Scholarships are valued at $30,360 per annum tax-free, and are available for three years, with a possible six-month extension.

  We also support our PhD candidates with a suite of practical resources throughout their Higher Degrees by Research including laptops, opportunities for performance-based scholarship top ups, cloud data storage, a conference support fund, generic skilling and supportive candidature management which help each candidate navigate their own research path.

  If you have an outstanding academic record and a passion for research we probably have an Elite Research Scholarship for you.

  Promising candidates within Australia and New Zealand are eligible for a return airfare to visit UTAS and their School of interest to help them decide. And if chosen, generous relocation support is available.

  Applications can be submitted at any time.

  Eligibility

  The Elite Research Scholarship is restricted to exceptional applicants whose research for their PhD will occur in a well-defined and managed (supervised) project (see http://www.utas.edu.au/graduate-research/elite).

  Elite Research Scholarships are open to both international and domestic applicants.

  Applicants must have:

  a minimum of first class honours (H1) degree or equivalent, or
  a masters by coursework degree may be viewed as equivalent if the overall results are at distinction average and it contains a significant research project with a grade of H1 or equivalent, or
  relevant and substantial experience in an appropriate sector may be viewed as equivalent, providing the applicant can demonstrate a level of experience commensurate with the skills required for research.

  Value

  Scholarships are currently valued at AUD$30,360 tax free per annum. Candidates are eligible for performance based incentive payments on successful completion of Confirmation, annual progression and timely completion of the PhD.
  Site visits

  UTAS site visits are available for promising domestic (and NZ) applicants who:

  meet the entry requirements;
  have identified a project, and;
  have corresponded with the Primary Supervisor.

  The Primary Supervisor will recommend to the Dean of Graduate Research that a site visit should proceed.

  One site visit per Elite Research Scholarship is available. Travel is restricted from within Australia (outside Tasmania) and New Zealand. One night’s accommodation, if required, is included together with incidentals to cover meals and/or taxi fares. The Dean of Graduate Research reserves the right to determine the level of financial support.
  Laptops

  Under the Graduate Research Laptop Scheme, a PhD candidate will be provided with a laptop, currently a Dell Latitude. Five Gigabytes of file storage in a data cloud and relevant software will also be made available to each PhD candidate.

  For more Information, contact the Graduate Research Office on (03) 6226 8559 or email graduate.research@utas.edu.au

  Thông tin thêm về UTAS và HB Elite Research này:
  - University of Tasmania (UTAS) là trường ĐH lâu đời thứ 4 ở Úc, là ĐH duy nhất của bang Tasmania,1 bang nhỏ nằm ở cực Nam của Úc. (http://www.utas.edu.au/)
  - Trường thuộc nhóm trường hạng trung ở Úc, có thế mạnh về 1 số ngành như về lâm nghiệp, Y-sinh, Engineering (Power, Civil). Hiện trường đang tăng cường đầu tư và cải tiến với hy vọng lấy lại được vị thế của 1 trường ĐH hàng đầu ở Úc (cách đây hơn chục năm rồi O:-) )sau 1 thời gian tụt hậu.
  - Cuộc sống ở Hobart và Launceston (campus chính của UTAS) là rất yên bình, đất rộng người thưa, cảnh thiên nhiên đẹp. Phù hợp với các bác có gia đình con cái hoặc bác nào thích sự yên tĩnh, thanh bình và/hoặc khám phá thiên nhiên (chắc phải đến 3/4 Tasmania là các khu bảo tồn, rừng, núi,...). Chống chỉ định với các bác muốn nhiều chỗ vui chơi nhảy múa, nhộn nhịp, gái gú ;))
  - HB Elite vốn ban đầu mở ra cho dân bản địa nhưng do không có nhiều đứa Úc muốn làm PhD (chúng nó tốt nghiệp ĐH ra đi làm lương ít nhất gấp đôi đi học PhD nên chẳng mấy đứa muốn) do đó bắt đầu năm nay mở cho cả SV quốc tế.
  - Tuy nhiên vẫn có chút phân biệt: dân bản địa thì cái khoảng hơn $30000 per annum kia là cho riêng stipend, học phí được miễn nhưng dân quốc tế thì phải đóng học phí $19000/year. Do đó để có cuộc sống thoải mái thì nên apply thêm HB để cover tuition fee (ví dụ như IPRS http://www.utas.edu.au/research/graduate-research/scholarships/international-scholarships) hoặc hỏi giáo sư hỗ trợ xin tuition fee waiver, hoặc top-up học bổng cho (lên bằng mức base khoảng 23,24k/năm stipend dành cho PhD). Ngoài ra ở 1 số school (như school of engineering của mình), cơ hội xin làm tutor khá cao, lương ổn (khoảng $36-70 per hour)
  - Để apply HB này thì cần chọn project đăng trên web của HB, các bác xem và contact với giáo trong danh sách đó.
  - Ngoài ra trường còn có 1 số chương trình HB tùy thuộc theo ngành mọi người có thể xem ở http://www.international.utas.edu.au/static/scholarships.php

  Các bác nào có ý định apply mà cần thêm ttin thì có thể liên hệ với mình: hieund1985@gmail.com. Đặc biệt bác nào làm về power engineering nhất là renewable energy (wind energy, storage system, power converter for renewable energy,...) vì mình làm trong cái center for renewable energy and power system (CREPS) của trường có thể có thêm 1 số ttin hữu ích.
   
  thinhdt, limestone and Sipho like this.
 4. Olien

  Olien Thèm thuồng

  Mọi người có thể vào xem list học bổng bậc sau đại học (ở trang này dùng term là postgraduate nên có thể có cả học bổng cao học và nghiên cứu sinh) tại Úc

  http://www.hotcourses.vn/study/inte...uate/cn/9/3/catid/scholarship.html?frmlid=217

  Của Victoria có 1 cái HB full deadline vào tháng 10 này.

  Ở trang trên có cái chức năng "Yêu cầu thông tin" có thể gửi email thẳng cho trường để hỏi cụ thể về học bổng và "trình bày hoàn cảnh" =P~

  Hi vọng mọi người tìm thấy học bổng phù hợp ở trang trên. 1 số HB renewable hàng năm nên có thể thông tin cập nhật hơi cũ. Try then :)
   
  tuan.huu2007 likes this.
 5. lehangnga

  lehangnga Thèm thuồng

  Cho em hỏi cái là HB ADS không trao cho các ngành thuộc máy tính, điện tử, viễn thông, IT, Dược, MBA mà chỉ trao cho các ngành thuộc nông nghiệp, khoa học XH...thôi đúng ko ạ? Em học ĐT-VT, nhắm HB này đã lâu nay biết được thông tin này...thấy buồn quá...lên đây hỏi lại các anh chị cho chắc ăn...
   
 6. loveazure

  loveazure Thèm thuồng

  Xin kinh nghiệm về mảng môi trường

  Em chào mọi người ạ. Em hiện tại đang là sv kì 3 của trường Postech ngành Environmental Science. Hi vọng là hết tháng 7 năm sau có thể tốt nghiệp. Lab em làm chủ yếu về Persistent Organic Pollutants Monitoring. Em muốn học tiếp PhD ở Aus/EU/CAD. Ở Aus thì có 2 giáo rất nổi tiếng về lĩnh vực này tại trường UQ. Nhưng mà trường này cao quá trong khi hồ sơ của em khá tệ về mặt paper và LOR nên có ai làm về mảng Environmental Science ở Úc thì chia sẻ kinh nghiệm cho em với ạ. Trường nào thì tốt, nếu có thông tin về lab nữa thì tốt quá ạ. Do under em học về hóa, nên em muốn làm những ngành nào về môi trường có liên quan đến hóa ạ.
  CV của em như sau ạ:
  - Under : GPA 3.14/4 - lớp tài năng Hóa
  - Master: GPA hiện tại 4.15/4.3
  - IELTS : 7.0
  - Paper: đang viết co-first author 1 bài; 1 bài nữa hi vọng có thể xong vào cuối năm nay, 1 cái poster ở international conference.
  1 điểm rất bất lợi ở CV của em là rất khó để xin LOR của giáo sư hướng dẫn hiện tại do ban đầu em đăng kí học combined PhD , nhưng giờ xin rút xuống chỉ học Master thôi. Tuy giáo đã đồng ý nhưng vẫn gợi ý là hãy quay lại làm PhD.
  Em mong mọi người giúp đỡ ạ
   
 7. thinhdt

  thinhdt Viên mãn

  Bạn cứ mạn dạn contact với các thầy ở UQ đi. Bạn có mất gì đâu. Cứ contact hết ai nhận thì ngon, không nhận thì cũng chả sao cả. Còn đến lúc không ai nhận nộp scholarship thì ngồi chờ may thôi.
  Mà sao bạn không nộp đi Mỹ. Chắc thích Úc hơn.
   
 8. hieu_nd85

  hieu_nd85 Thèm thuồng

  PhD scholarship at University of Wollongong, Australia

  The Australian Power Quality and Reliability Centre (APQRC) located in
  the School of Electrical, Computer and Telecommunications Engineering
  (SECTE) at the University of Wollongong, NSW Australia, has a
  competitive PhD research scholarship opportunity for an eligible student
  wishing to commence studies in 2014. The Centre is seeking a candidate
  with an excellent academic record and research interests matching the
  broad areas in power systems engineering listed below:

  1. Power quality
  2. Integration of renewable energy sources into distribution and
  transmission networks
  3. Electric vehicles in power systems
  4. Power system reliability, electricity markets
  5. Microgrid protection, control and operation

  The scholarship is for 3 years. The value of the scholarship is in the
  order of AUD$25,000/annum (indexed annually) with an additional
  AUD$12,000/annum supplementation, all tax free. Applicants must have a
  bachelor degree with first class honours in electrical engineering, or
  equivalent results from a recognised university. The University has
  other admission requirements that will also need to be satisfied.

  The APQRC is a centre of excellence for research, education and
  consulting in distribution and transmission system power quality,
  reliability and renewable energy systems. The Centre was established in
  1996 as Australia's first Power Quality Centre and has had continuing
  industry support since then. The focus of the Centre is to work in
  conjunction with industry to improve the quality and reliability of
  electricity supply for the benefit of all consumers.

  Please send the following documents in one email with the subject
  "Application for APQRC PhD" to philip_ciufo@uow.edu.au by the 17th of
  January, 2014:

  1. Curriculum vitae
  2. Academic transcript
  3. Copies of publications
  4. A proposal describing a contemporary research problem, selected
  from the broad areas listed above and your approach to the research
  question (maximum of three pages)
  5. IELTS/TOEFL (or equivalent) scores

  For further information on admissions and other requirements, please
  browse through the UOW web sites http://www.uow.edu.au/,
  http://www.uow.edu.au/future/postgrad/ and
  http://www.uow.edu.au/prospective/international/. For information on our
  research Centre and School, please browse through
  http://www.elec.uow.edu.au/apqrc/ and http://eis.uow.edu.au/secte/.

  Feel free to contact me if you have any further questions.

  I would appreciate it if you could pass these details to any prospective
  applicants or colleagues. The same information is also available at
  http://www.elec.uow.edu.au/apqrc/positions.

  Phil Ciufo PhD ME BE (Wollongong) SMIEEE
  Senior Lecturer,
  School of Electrical, Computer and Telecommunications Engineering,
  University of Wollongong,
  Northfields Ave, Wollongong, NSW 2522 Australia.
  P: +61 2 4221 3406
  F: +61 2 4221 3236
  W1: http://works.bepress.com/pciufo/
  W2: http://www.uow.edu.au/~ciufo

  Source: POWER-GLOBE Digest - 11 Dec 2013 to 12 Dec 2013

  P/S: Trường University of Wollongong là 1 trong 10 trường đại học hàng đầu của Úc, đặc biệt về Engineering. APQRC của University of Wollongong cũng là 1 trong những trung tâm nghiên cứu về Power System hàng đầu tại Úc (top 3 theo đánh giá chủ quan của mình)
   
  Last edited: Dec 12, 2013
  culi68 likes this.
 9. axetank

  axetank Thèm thuồng

  Hỏi về học bổng AAS

  Cho mình hỏi về học bổng AAS với http://asdiv.edu.vn/vi/faq.php
  theo thông tin mình xem trên web thì ứng viên phải cam kết về VN làm ít nhất 2 năm sau khi đc học bổng AAS, vậy cho mỉnh hỏi:
  2 năm làm việc ở VN sau khi đc học bổng AAS này có phải ở cùng 1 nơi ko?
  Ví dụ hiện tại mình đang làm ở cơ quan nhà nước, nhưng sau khi học xong ở Úc mình về Vn làm việc cho bên phi chính phủ (vì lương cao hơn mà) nhưng vẫn ở VN thì có đc ko
  Tôi cảm ơn nhiều
   
 10. duc_khanh_89

  duc_khanh_89 Thèm thuồng

  Đúng ngành e học rồi. cơ mờ e còn chưa có master 8-}
   
 11. hieu_nd85

  hieu_nd85 Thèm thuồng

  Úc chấp nhận cho làm PhD mà ko cần qua Ms, họ sẽ xem xét chương trình học và kết quả tốt nghiệp Bs để quyết định.
   
 12. hieu_nd85

  hieu_nd85 Thèm thuồng

  Úc không quan tâm đến bạn làm cơ quan nào cả kể cả bạn ra ngoài làm, miễn là ở VN. Tuy nhiên nếu bạn có commitment với cơ quan hiện tại thì đó là việc của bạn và cơ quan
   
 13. axetank

  axetank Thèm thuồng

  Vậy nếu tôi ko có cam kết với cơ quan học bổng AAS xong, tôi có thể chuyển cơ quan khác ko (cty nước ngoài và NGOs chẳng hạn vì lương và ưu đãi nhiều hơn mà), cái này có xem thông tin chính xác đâu đc ko, hay lúc đó bị phạt tiền học bổng
  Thanks
   
 14. duc_khanh_89

  duc_khanh_89 Thèm thuồng

  cơ mờ e cũng chẳng có pubs :)) nhưng mờ bác đã nói thế thì e cứ thử xem sao. đằng nào thì cũng bị reject nhiều rồi :v
   
 15. CoNhanUHoai

  CoNhanUHoai Thèm thuồng

  Học bổng PhD ngành CS ở Úc dành cho nữ thì có nhiều không nhỉ?
  Ðứa bạn mình kết quả học under thì tốt nhưng master thì khá dở (vì nghe bảo dạo đó bận làm không tập trung học ðược), nhưng có một pubs IEEE và một pub của hội thảo gì liên kết với Nhật ấy mình k nhớ tên.
  Không biết cơ hội có nhiều không?
   
 16. bechuot

  bechuot Thèm thuồng

  PhD Scholarships Available from Federation University Australia

  Offer: Scholarships for two PhD students are available immediately from Federation University Australia, partially funded by an ARC Discovery
  Project.

  Location: Gippsland Campus, Federation University Australia

  Project Description: Effective and efficient image search tools are urgently needed to make use of ever increasing amount of images being captured and stored. Current image search engines are not adequate because they are either based on text by assuming the existence of text description for all images, or based on low level image features which do not reflect the true semantic contents of images. This project proposes and develops a semantic based image retrieval system to overcome the problems of existing search engines by automatically annotating and indexing image semantics.

  Eligibility

  PhD candidate will require first-class honours or second-class division A honours degree, or appropriate master’s degree (research or coursework) braodly in image processing and/or machine learning.
  Both Australian and international students are welcome to apply.

  Application and inquiries: please email your applications with your CV, transcripts, and IELTS scores (for International students) to guojun.lu@federation.edu.au.
  ----

  Job Offer: Post Doc (1) and Ph.D. (1) Position

  Starting date: March 2014

  Location: Queensland University of Technology - Brisbane - Australia

  Research program description:
  Road transport plays a vital role in our economy but generates huge costs in road trauma and greenhouse gases. Eco-driving has been trialed as a cost-effective approach to reducing fuel consumption, but little research has examined its effects on safety. This research brings together disciplines of road safety, psychology and computer science to address the fundamental question: How can mobility be ecofriendly while being safer? It develops a (i) new theoretical model that optimises environmental and safety outcomes (ii) new persuasive in-vehicle Human Machine Interface (HMI) supported by cooperative Intelligent Transport System and (iii) comprehensive benefits evaluation.


  Provided By: Queensland University of Technology - Centre for Accident Research Road Safety (CARRS-Q) and the Australian Research Council (Discovery projects)  Positions: 1 Post Doctoral Fellow (2 years)

  1 PhD Post-Graduate Research (3 years)  Availability: The PhD scholarship and Post Doctoral positions are offered once to two suitable candidates. Dates when to submit PhD scholarship and Post doctoral applications are not specified, but the fundings are available from March 2014.  Payment Information:

  · PhD scholarship is AU$27,651 (per annum, tax exempt).. This scholarship is paid fortnightly for the period of 3 years.

  · Post Doc salary is AU$75,111 (per annum) paid fortnightly for the period of 2 years.  Research Information:

  The Post Doc and PhD will work together on a research program in collaboration with Prof Hesham A. Rakha (Virginia Tech Transportation Institute (VTTI)), Prof P. Delhomme (French institute of science and technology for transport, spatial planning, development and networks (IFSSTAR)) Prof N. Haworth (QUT) and Prof A. Rakotonirainy (QUT).  Research capabilities

  CARRS-Q has advanced equipments (e.g. driving simulator and research vehicles) and capabilities to support this research (see www.carrsq.qut.edu.au). Resources from VTTI and IFSTTAR could also be used.

  Eligibility:

  · PhD candidate will require first-class honours or second-class division A honours degree, or appropriate master’s degree (research or coursework) or a professional doctorate from a recognised institution in the area of psychology or human machine interaction (computer science). Masters degrees by coursework and professional doctorates must contain a significant research component, of no less than 33% of the total degree.

  · The Post Doc candidate will require a PhD in the field of mathematics, statistics or Civil/Environmental Engineering.


  Roles:
  · The Post Doc (2 years) working under the supervision of Profs Rakotonirainy, Rakha, Delhomme and Haworth will (i) perform statistical analyses and develop the optimal ecofriendly and safe model (ii) assist in developing the algorithm and Human Machine Interface (HMI) assessment, (iii) assist in validation and assessment. This requires a person skilled in integrating knowledge within a multidisciplinary context. A postdoctoral qualification in a relevant discipline with experience in research project management is therefore necessary. This position is one handling highly complex work and a high level of responsibility.


  · PhD (3 years): The PhD working under the supervision of Profs Rakotonirainy, Rakha, Delhomme and Haworth will focus on examining different type of in-vehcle Human Machine Interface (HMI) to improve fuel consumption and safety. The PhD will focus on issues related to the use of in-vehicle persuasive technology to motivate green and safe driving. The research program provides an ideal training opportunity in regards to mixed-method designs (particularly training in quantitative research methods) and the overlap between psychology and road safety provides an ideal foundation for the student’s future research pursuits within the injury prevention area.


  Both position require excellent analytical competence, strong interest in multidisciplinary research and communication skills. Fluency in spoken and written English is required.


  How to apply:
  Candidates are invited to apply by sending information to Prof A. Rakotonirainy (r.andry@qut.edu.au) with:
  · detailed curriculum vitae including publication/grant record

  · name of at least 2 referees,

  · a statement of interest / letter of motivation.

  Andry Rakotonirainy | Professor |
  Centre for Accident Research & Road Safety – Queensland
  www.carrsq.qut.edu.au
  Queensland University of Technology

  Research Program Leader, R2- Safety and Security Program
  CRC for Rail Innovation, www.railcrc.net.au

  Level 4, K Block | 130 Victoria Park Road - Q 4059 | Kelvin Grove Campus | Australia
  t:+61 7 3138 4683 | m: +61 (0)4 34 07 11 22 | f:+61 7 3188 0111
  e: r.andry@qut.edu.au
  CRICOS No. 00213J
   
  tuan.huu2007 likes this.
 17. JS

  JS lãng đãng

  Vào đây đọc đến tên trường Federation University Australia giật cả mình. Ko lẽ mới có cái trường này, nghe tên oách vãi hồn. Vừa google thử thì hoá ra nó là trường University of Ballarat mới đổi tên.
   
 18. Timmy

  Timmy Viên mãn

  Tớ nghe cũng giật cả mình. Nghe đồn JS về lại Úc rồi, apply cái này đi, lúc nào qua VTech tớ dắt đi chơi

   
 19. JS

  JS lãng đãng

  Mình chả biết bạn Timmy ở chỗ nào, nhưng cám ơn bạn có lời mời.
   
 20. axetank

  axetank Thèm thuồng

  Các bạn xin học bổng ơi cho mình hỏi về vấn đề này trước khi sang Úc du học với là cho mình hỏi:
  Luật pháp bên đó có tốt ko các bạn, cảnh sát bên đó có làm việc cẩn thận ko hay ko cần bằng chứng gì cứ vô cớ mà bắt người, du học sinh mình sang đó có sợ bị người ta buộc tội hay ko (tội ăn cắp, tội giết người chẳng hạn .... )
  Ai có file tài liệu về luật hình sự của Úc chia sẻ cho mọi người với
   

Share This Page