Đánh giá/Cơ hội: Australia/Úc

Discussion in 'Thông tin học bổng' started by VietPhD, Mar 30, 2007.

 1. VietPhD

  VietPhD Because of me, you'll never walk alone

  Làm PhD tại Úc Dec 18, '07 4:26 AM

  Định nghĩa PhD


  PhD là chữ viết tắt của từ ‘Doctor of Philosophy’, người Việt Nam thường hay gọi là ‘tiến sĩ’, được xem là cao nhất trong các bậc học. Theo một số nhà nghiên cứu, học bậc PhD được công nhận đầu tiên tại Paris (Pháp) vào năm 1150. Tuy nhiên, một số giả thiết khác lại cho rằng PhD xuất hiện đầu tiên tại Đức. Cho đến năm 1861, trường đại học Yale (Mỹ) đã học tập mô hình này của Đức, trao bằng PhD cho các sinh viên trẻ bảo vệ thành công luận án nghiên cứu trong các lãnh vực khoa học và nhân văn. Từ Mỹ, bậc học PhD lan rộng sang Canada vào năm 1900, sau đó gia nhập vào Anh vào năm 1917.

  Đối với một số ngành nghề như giảng viên đại học hay các nhà nghiên cứu tại các phòng nghiên cứu chuyên nghiệp thuộc tổ chức chính phủ, phi chính phủ hay tư nhân, bằng PhD đã và đang trở thành những điều kiện cần thiết.

  Tại Úc, có nhiều con đường để sinh viên chọn lựa tiếp tục học lên PhD. Học sinh theo học các khóa học cử nhân kéo dài 4 năm có thể học PhD nếu được cấp Bằng Cử nhân Danh dự (Bachelor Degree-Honours) do đạt kết quả xuất sắc trong quá trình học trội. Hoặc sau khi tốt nghiệp cử nhân, học sinh có thể tiếp tục học thêm một năm nữa để lấy Bằng Cử nhân Danh dự. Với những du học sinh đã có Bằng Cử nhân tại quê nhà, con đường học thạc sĩ (research-nghiêu cứu hoặc coursework-tín chỉ) giúp sinh viên có cơ hội học tiếp lên PhD.

  Những con đường dẫn đến…PhD.

  Hầu hết các sinh viên tại Úc đều xin học bổng để học PhD. Với các sinh viên Úc hoặc sinh viên quốc tế đã có quốc tịch Úc (Australian citizenship) hoặc visa thường trú (permanent resident visa), nguồn tài trợ học phí đến từ tổ chức chính phủ RTS (Research Training Scheme). Ngoài học phí, sinh viên có thể được cấp học bổng gồm chi phí sinh hoạt nếu đạt kết quả cao trong học tập. Nguồn học bổng này thuộc tổ chức APA (Australian Postgraduate Award) do chính phủ Úc tài trợ với số tiền lên đến gần 20.000 đô Úc/năm/sinh viên. Tuy nhiên những năm gần đây, điều kiện để đạt được học bổng này ngày càng ‘ngặt nghèo’. Hầu hết các trường đại học cũng có nguồn học bổng tương tự. Ngoài nguồn học bổng từ tổ chức APA và các trường đại học, sinh viên còn có thể tìm học bổng được tài trợ bởi các trung tâm nghiên cứu và tập đoàn thương mại lớn.

  Với các sinh viên Việt Nam, con đường đến với sự học PhD thường thông qua:

  - Học bổng AusAID (Australian Agency for International Development - Cơ quan Phát triển Quốc tế Úc) của chính phủ Úc dành cho sinh viên Việt Nam gồm Học bổng Phát triển Úc (Australian Development Scholarship-ADS) và Học bổng Năng lực Lãnh đạo Úc (Australian Leadership Awards Scholarship).

  - Học bổng Endeavour do Bộ Giáo dục-Khoa học và Đào tạo Úc có văn phòng đại diện tại Việt Nam là Cơ quan Giáo dục quốc tế Australia (Australian Education International - AEI) quản lý.

  - Học bổng từ các trường đại học và các tập đoàn thương mại lớn.

  Thời gian trung bình cho một sinh viên học PhD tại Úc là 3,5 năm. Có những người hoàn thành sớm từ 2,5-3 năm, nhưng cũng có người kéo dài đến 4-5 năm. Đầu tiên, sinh viên phải định hướng cho mình đề tài nghiên cứu và bắt đầu hình trình tìm người giám sát (supervisor). Sau khi đã có supervisor, người học bắt đầu con đường nghiên cứu của mình.

  Thường thì thời gian làm PhD được chia làm 2 mốc cơ bản: thời gian đầu (từ 8 tháng đến 1,5 năm) tập trung vào việc phát thảo đề tài với phạm vi giới hạn và kế hoạch cụ thể để trình bày trước một hội đồng giám khảo (candidate confirmation seminar); giai đoạn tiếp theo tập trung vào nghiên cứu, thí nghiệm và tìm giải pháp cụ thể. Trong giai đoạn này, người học cần hoàn tất ít nhất 3 bản báo cáo (conference papers) về đề tài mình đang nghiên cứu để tham dự các hội nghị quốc tế chuyên ngành, 2-3 công trình nghiên cứu (journal articles) được đăng trên các tập san nghiên cứu cho thấy sự đóng góp quan trọng về mặt kiến thức hoặc ứng dụng của kiến thức này trong một chuyên ngành nào đó, và cuối cùng là luận án tốt nghiệp (thesis).

  Nỗi lòng người trong cuộc.

  Theo thống kê của Bộ Giáo dục-Khoa học và Đào tạo Úc (Department of Education, Science and Training-DEST), trong năm 2006, có khoảng 34.000 sinh viên tại Úc theo học PhD trong tổng số hơn 730.000 sinh viên các bậc học khác nhau, trong đó có khoảng 9.000 sinh viên nước ngoài.

  Với các sinh viên Việt Nam, có nhiều ý kiến khác nhau về việc học PhD kể cả với người ngoài cuộc lẫn trong cuộc.

  Với Minh, sinh viên đang làm PhD tại trường Monash (Melbourne), khó khăn ngay từ ban đầu là khi tìm supervisor bởi “đây không phải là con đường ngắn ngủi, ít nhất cũng kéo dài đến 3 năm. Điều quan trọng là mình phải chứng minh để họ thấy và tin tưởng mình có khả năng nghiên cứu và đạt kết quả trong thời gian dài như vậy. Thường thì điều đó cũng được khẳng định phần nào trong quá trình học tập trước đây với những thành quả đã đạt”.

  My, tốt nghiệp đại học Sư phạm tại Việt Nam, hiện đang theo học tiến sĩ ngành Xử Lý Laser (Laser Technology) tại trường Swinburne (Melbourne), đang trong giai đoạn nước rút viết luận án tốt nghiệp, cho biết: “Có thể nói đây là con đường lặng thầm, vất vả và cô đơn vì phải tự mày mò nghiên cứu là chính. Có những lúc làm không ra kết quả, hoặc cứ mãi loay hoay với chuyện viết bài”.

  Còn Thanh, đã hoàn thành luận án tiến sĩ ngành Công nghệ Thông tin (Information Technology) tại trường New South Wales (Sydney) thì học PhD là thử thách lớn nhất từng gặp trong đời, “nhiều lúc thấy mệt mỏi và chán nản cực kỳ. Học PhD không khó, nhưng áp lực liên tục, từ ngày này qua ngày khác, cứ như thế kéo dài suốt 3-4 năm. Có những lúc say mê với kết quả nghiên cứu, sau một đêm ngủ dậy, có thêm tinh thần để vượt khó khăn. Nhưng nhớ lại khoảng thời gian ấy thì đôi lúc thấy sợ quá”.

  Khó khăn, gian nan đến vậy, thế thì nguyên nhân nào khiến các bạn chọn con đường này? T.Vinh, đang học tiến sĩ ngành Hóa Hữu cơ (Organic Chemistry) tại trường ANU (Australian National University - Canberra) tâm sự: “Mình muốn đi theo con đường nghiên cứu khoa học cơ bản. Làm PhD là con đường thuận tiện nhất để hướng tới mục đích này. Tất nhiên đây không phải là con đường duy nhất. Chương trình đại học không thể cung cấp đủ kinh nghiệm và kiến thức cũng như các kỹ năng và khả năng sáng tạo cho một người làm nghiên cứu. Với chương trình PhD, người học phải tự lực nghiên cứu là chính dưới sự hướng dẫn của giáo sư, xây dựng cho mình nền tảng trong thực hành lẫn lý thuyết, đồng thời đóng góp những sáng tạo mới nhất định cho khoa học cơ bản”.

  Tản mạn chuyện học PhD.

  Có thể liệt kê một số lý do học PhD như: để có một cuộc sống tốt đẹp hơn (tiền bạc), được xã hội nể trọng hơn (danh tiếng, bằng cấp), vì mình từ bé đã học giỏi nên cứ tiếp tục học, vì sự kỳ vọng của gia đình v.v. Nếu chỉ vì những lý do đó thì có thể bạn không thể theo đuổi “con đường đau khổ” này đến cùng qua lời tâm sự của những người trong cuộc ở phần trên. Bởi từ khóa dẫn đến thành công của sinh viên PhD phải là đam mê và kiên nhẫn, đam mê học hỏi và sáng tạo trong một thời gian dài.

  Theo lời của Minh dựa trên một bài báo từng đọc thì có đến 50% sinh viên học PhD ‘gãy gánh’ giữa đường do nhiều nguyên nhân như: không nghiên cứu ra kết quả, đi được ngần ấy quãng đường rồi mới phát hiện ra bản thân không thích hợp với công việc nghiên cứu, không chịu được áp lực của việc học, hoặc tìm được công việc phù hợp với mức lương hấp dẫn v.v.

  Chẳng thế mà trong giới sinh viên thường truyền miệng nhau vài định nghĩa vui về PhD như ‘Permanent Head Damage’ (chấn thương sọ não vĩnh viễn) hay ‘Proud Husband and Dad’ (ý muốn nhắn nhủ các anh chàng học thì cứ học, nghiên cứu thì cứ nghiên cứu nhưng đừng quên trách nhiệm của mình trong gia đình). Trên thực tế, có không ít các sinh viên mãi miệt mài với sự nghiệp nghiên cứu khoa học của mình đến mức quên cả thực tế cuộc sống xung quanh.

  Thường thì các sinh viên sau khi hoàn thành PhD có thể tham gia giảng dạy tại các trường đại học, làm việc tại các tổ chức nghiên cứu của chính phủ (government research), bộ phận nghiên cứu và phát triển thuộc các tập đoàn lớn (R&D department) hoặc tự mở doanh nghiệp riêng. Tuy nhiên, với một số du học sinh Việt Nam thì việc ở lại Úc hay về nước cũng là một vấn đề được đặt ra chẳng hạn như chuyện cơ sở hạ tầng có đáp ứng được yêu cầu nghiên cứu hay không. Đó là chưa kể đến những chính sách chiêu hiền đãi sĩ có thu hút được các bạn quay về sau chừng ấy thời gian vất vả dùi mài kinh sử.

  Nguồn: Làm PhD tại Úc
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2009
 2. agevisaus

  agevisaus Thèm thuồng

  [AU][CS] Machine Learning & AI

  The Computer Sciences Lab at the Australian National University
  is actively looking to recruit creative PhD candidates with excellent
  mathematical background, interested in

  - machine learning and/or
  - artificial intelligence.

  A non-exhaustive list of areas of interest is

  - Bayesian statistics,
  - universal forecasting,
  - information theory,
  - agent/control theory,
  - complexity theory,
  - decision theory,
  - image processing,
  - philosophy of science,
  - and/or related areas.

  Australian students:

  Please go to http://www.hutter1.net/official/jobs.htm
  for further information and how to apply.

  International students:

  You need a Scholarship from your country or university, or apply
  till 31 August for a Scholarship at the ANU. Warning: These
  international scholarships are quite difficult to get, and you would
  typically need a couple of relevant and high quality publications in
  the area already, or excellent results from a top university Masters
  degree. Please go to http://www.hutter1.net/official/jobs.htm and
  send me a pre-application well before the End of August.

  ______________________
  Marcus Hutter, Assoc. Prof.
  RSISE, Room B259, Building 115
  Australian National University
  Corner of North and Daley Road
  Canberra ACT 0200, Australia
  Phone: +61(0)2 612 51605
  Fax: +61(0)2 612 58651
  Email: marcus.hutter@anu.edu.au
  http://rsise.anu.edu.au/~marcus


   
  capstonehr likes this.
 3. iCyborg

  iCyborg i am a cyborg

  PhD in Personalisation of Enterprise Search Engines - RMIT

  School of Computer Science and Information Technology
  RMIT University
  PhD in Personalisation of Enterprise Search Engines

  We are seeking a PhD candidate to undertake research in the area of
  personalisation of enterprise search engines consistent with the program
  outlined in the funded ARC Linkage Grant "Accurate Context-Aware Search for
  Managed Document Collections" held by Prof Justin Zobel, Dr Andrew Turpin
  and Dr Falk Scholer. Details of the grant can be found at
  http://www.cs.rmit.edu.au/~aht/panvivaGrant.html.

  The successful applicant will enrol in the PhD program offered by the
  School of Computer Science and Information Technology at RMIT University, (
  http://www.rmit.edu.au/csit) and will receive an annual stipend of AUD
  24,650.

  The project involves developing approaches to personalising search engines
  in the constrained environment of an enterprise. Data and live test sites
  will be provided by our collaborating partner, Panviva Australia: a leading
  developer of performance-centered knowledge management systems.

  For further information please contact Dr Andrew Turpin by email at
  aht@cs.rmit.edu.au.

  The position is available immediately.
   
 4. .

  . Láska je všude kolem

  [AU][ECON] University of Sydney - PhD positions in Quantitative Marketing

  The University of Sydney is one of Australia’s leading research universities, winning more funding from competitive grants than any other university in the country. In the recently released "Times Higher Education" World University Rankings 2007, the University of Sydney is ranked No. 31 globally.

  The Marketing Discipline of the University of Sydney is recognized as the top tier academic institution in Asia Pacific region. Academic staff in the discipline has published double-digit articles in A journals like JMR, JCR, MS, JM, JCP, JAMS, IJRM, JR, JIBS, JA in last 3 years.

  Dr Steven Lu from the Marketing Discipline is recruiting PhD students in quantitative marketing stream (use economics tools to solve marketing problems). His research interests include: pricing and promotions, branding, advertising, consumer choice modelling and Bayesian statistics.

  Students who have strong economic background such as microeconomics, industrial organization, and econometrics are strongly encouraged to apply.
  Visit http://www.econ.usyd.edu.au/course/FB000for more information on application.

  Please contact Dr. Steven Lu directly via S.Lu@econ.usyd.edu.au if interested.
   
 5. DAK

  DAK Thèm thuồng

  Đánh giá/Cơ hội: Sau đại học lại Australia (Úc/Aussie)

  A PhD scholarship supported by Australian Research Council is available in the area of XML Views over Relational Databases in the School of Computer and Information Science, the University of South Australia. The scholarship has AU$25000.00 of living allowance per annum for three years and has the tuition fee of the successful applicant paid by the university.

  Successful applicants will be working in the area of XML Views over Relational Databases. Applications in this area appear mostly in two types:
  XML data stored internally as relations in relational databases and XML interfaces over the data in relational databases. In both types of
  applications, the problems like query processing and data updates on XML views are challenging and require good solutions. The successful applicant will work on the some of these problems.

  Applicants are expected to meet the following requirements:
  1. have done the bachelor's degree in computer science, mathematics, engineering, or possibly in other related areas;
  2. have obtained an honours degree or a master-by-research degree or a bachelors degree of 4 years in a prestigious university with excellent marks. Master-by-Coursework applicants who have done a research project of at least 18 units (full time half year) and had publications may be considered;
  3. have got at least a Distinction average (>=80%) in both bachelor's and honours (master) study;
  4. have a recent IELTS (academic) overall score of 6.5 with a minimum of 6.0 in all sub scores. Students who will get the IELTS result by the end of May 2008 can also apply.
  5. Applicants who meet above requirements and have had publications will be considered first.

  For those who are interested, please email your CV, transcripts, degree certificates (or statements of your status), and your honours (master)
  thesis (or long abstract), and the list of publications (if any) to the following contact. Electronic copies such as scanned copies and printed copies of an official web page are acceptable.

  Contact Person: Jixue Liu
  Telephone: 61 8 83023054
  Fax: 61 8 83023381
  email: jixue.liu@unisa.edu.au

  The deadline of applications is the end of 20 May 2008.
  The processing of the applications will start on 1 Jun 2008 and the outcome will be notified by 10th of Jun 2008.
   
  capstonehr likes this.
 6. DAK

  DAK Thèm thuồng

  PhD Scholarships at Victoria University, Australia

  PhD Scholarships at Victoria University, Australia

  The Institute for Logistics and Supply Chain Management at Victoria University, Melbourne, Australia, is seeking PhD candidates in the area of sustainability of Logistics and Supply Chain Management, start in July 2008. The project involves the establishment of a framework to assess and measure the impact on sustainability (environment, social and economic sustainability) of elements of the supply chain. This is set in the context of the Logistics Cities Program, one of the research programs in the Institute.

  Applicants should have a master's degree or first class honour's degree in the areas of mathematics, logistics, supply chain management, operations research, computer science, management science, or systems engineering, or s/he can demonstrate equivalent research experience in a relevant discipline (e.g. environmental sustainability, urban sustainability). The successful candidates should have excellent communication skills, and a good command of English language.

  The successful applicant will pay no tuition fees and will receive $10, 000 per year for living allowance for three years.

  Further information on this project may be obtained by emailing Professor Peng Shi on Peng.Shi@vu.edu.au or telephone +61 (03) 9919 6273./ c

  Applicants are encouraged to submit their applications with a draft research proposal (detailed Resume with academic qualifications, research interests and experience) as soon as possible. In order to ensure its relevance to the Institute research program, the research proposal needs to be developed in collaboration with the research staff at the Institute. Institute research staff will provide all the support necessary to facilitate this. Review of applications will commence immediately.
   
 7. Vorch

  Vorch Thèm thuồng

  [AU][CS] PhD scholarship - University of Melbourne

  Hi,
  I'm recruiting new PhD students.
  The students will enroll in the PhD program in the department of Computer Science and Software Engineering in Melbourne Univ, which
  is the top University in Australia (ranking top 20 by THES and top 80 by SJTU world wide).
  The students will perform research in hot areas in database systems such as spatio-temporal data management, data streams and bioinformatics. Students with good math or algorithm background are preferred.
  PhD in Melbourne Univ usually takes 3.5-4 years. The scholarship is about AU$1600/month. The average living cost in Melbourne is 800/month.
  English test is required, either TOEFL or IELTS. The requirement is on this website, see the Faculty of Engineering:
  http://www.futurestudents.unimelb.edu.au/courses/pgenglishreq#toefl
  Average undergrad GPA should be higher than 80% or equivalent.
  Send me your transcript, English score, and resume if you are interested. You can find my contact here http://www.csse.unimelb.edu.au/~rui/
   
  dangth010589 likes this.
 8. spiderman

  spiderman Thèm thuồng

  PhD position at University of New South Wales

  Position opening for a PhD student

  The school of Computer Science and Engineering (CSE) at UNSW just
  acquired a linkage grant with an industry partner Beacon IT Group
  (http://www.beaconit.com.au) for a research project on Integrating end
  user processes with SOA paradigm. The academic members involved at CSE,
  UNSW are A/Prof. Boualem Benatallah and Dr. Hye-young Helen Paik. The
  project will be conducted at CSE, UNSW in Sydney in close collaboration
  with the industry partner.

  The scholarship on offer through the grant is APA(I) (Australian
  Postgraduate Awards -Industry) scholarship. The annual stipend for 2008
  is $25,627 per annum (tax free). The stipend is paid in fortnightly
  instalments. The industry partner makes upto $6,000 extra contribution
  towards the project. There is also adequate funding for PhD students to
  travel.

  Below is a brief description of the project. Interested candidates can
  contact A/Prof. Benatallah (boualem@cse.unsw.edu.au) or Dr. Paik
  (hpaik@cse.unsw.edu.au) directly.

  Project Title: Integrating end-user processes with SOA paradigm

  Service oriented architecture and business process modelling emerged as
  response to the general problems of enterprise application integration
  (EAI) and enterprise information integration (EII). The technologies
  offer standardised support for integrating heterogeneous resources, data
  sources, and applications in the form of standardised APIs. Clearly,
  professional developers now benefit from high-level and integrated
  access to data, computing and application resources. However, the
  benefits of SOA and business process technologies have not reached the
  end-users who have some knowledge in using IT systems but are not
  professional programmers. This is indeed a large population of user
  base and constitutes a key component of major enterprise and end user
  applications including e-government, e-business, media, e-health. For
  instance, it was estimated in 2001, that in the USA alone 45 millions of
  such users rely on tools such spreadsheet to visualize, manipulate, and
  analyze data. This project proposes to design and develop abstractions,
  models and languages in SOA paradigm which are focused on assisting the
  end-users with their everyday computing tasks and business processes.

  A successful candidate must be able to start on 2nd July 2008.

  A successful applicant should have:

  * University degree in Computer Science or related discipline
  * Excellent oral, written communication and presentation skills
  * Ability to work in a collaborative team environment
  * Good skills in software development/engineering

  Also, to be eligible the applicant must be a citizen of Australia/New
  Zealand or an Australian permanent resident.

  All enquiries and applications:
  A/Prof. Boualem Benatallah (boualem@cse.unsw.edu.au)
  or Helen Paik (hpaik@cse.unsw.edu.au)
  http://www.cse.unsw.edu.au/~soc
   
 9. bankai

  bankai Đã bị chém

  Also, to be eligible the applicant must be a citizen of Australia/New
  Zealand or an Australian permanent resident.

  Cái này thì giới hạn quá nhỉ! đến PR của US và Canada cũng chịu luôn.
   
 10. vietbio

  vietbio Thèm thuồng

  Tìm ng nào đã hoặc đang học ở Uni Adelaide hoặc South Australia

  Mình đang muốn liên lạc với một bạn nào đã hoặc đang học ở Uni Adelaide hoặc South Australia để hỏi một số thông tin. Ai có email cho mình xin nhé.

  Cám ơn nhiều,
   
  capstonehr likes this.
 11. cuchuoi

  cuchuoi Củ chuối

  Postdoc in Data Mining/Machine Learning, University of Queensland

  Postdoctoral Research Fellow In Data Mining & Machine Learning

  School of Information Technology and Electrical Engineering
  University of Queensland.

  Position available to work on an ARC Linkage project.

  The Role: Applications are invited for a postdoctoral appointment in the
  area of data mining and machine learning applied to healthcare data. The
  position is funded by an Australian Research Council Linkage grant for
  the project ‘Detecting and Understanding Dysfunctional Anomalies in
  Queensland Healthcare Databases’. The industry partner for the project
  is the Clinical Practice Improvement Centre, Queensland Health.

  The Person: The successful applicant will have completed (or submitted)
  a PhD in Computer Science, Computer Engineering, Statistics or a related
  field with particular skills and knowledge of machine learning, data
  mining, pattern recognition and classification, statistical inference
  and visualization. Strong programming and software engineering skills
  are also required, with experience in the implementation of algorithms
  in a language such as Matlab, java, C++ or python.

  Contact: Obtain the position description and selection criteria online:
  http://seek.com.au/users/apply/index.ascx?Sequence=104&PageNumber=1&JobID=13114001


  Applications to:

  Dr Marcus Gallagher,
  School of Information Technology & Electrical Engineering,
  The University of Queensland, St Lucia, Qld 4072,
  Australia.
  email: marcusg@itee.uq.edu.au

  Closing Date for Applications: 31 July 2008

  Reference Number: 3013473
   
 12. dinhcongbang

  dinhcongbang Bạn của mọi người

  [AU][CS or IS] 3 Postdoc Positions at UNSW

  Call for Expression of Interest

  University of New South Wales, Sydney, Australia

  Three Postdoctoral Research Fellow Position Openings at UNSW

  Fixed-term full-time appointment for a period of one year with
  a possibility of extension for a number of years.

  We seek candidates with expertise in service-oriented architectures,
  aggregated services, service governance, contracting, auditing, life-cycle
  management, change management and versioning and/or knowledge support
  for service oriented architecture, light-weight composition and end-user
  computing. Completion of a PhD is required but those who have formally
  submitted their PhD thesis for examination may apply.

  The areas of focus will be investigated in frontier service application
  areas: e-science, finance, government and digital media - where
  expertise to empower a service-based and competitive economy is
  much needed.

  Successful candidates will work on the projects related to the Smart
  Services CRC, one of the Australian Government's Cooperative Research
  Centres Programs.

  The current salary range for a postdoctoral research fellow can range
  from A$52,546 - $70,062 for Level A, A$73,573-A$86,734 for Level B, to
  A$89,362 - A$102,523 for Level C appointments, depending on qualifications
  and experience. There is up to 17% employer superannuation and leave
  loading. For other benefits available at UNSW, please visit UNSW HR
  Web site at http://www.hr.unsw.edu.au

  DUTY STATEMENT

  Duties include:

  - Undertake research in the areas of service aggregation under
  the direction of the project leaders.

  - Actively participate in collaboration with industry partners

  - Document project results as requested by the project leaders, and
  deliver presentations about these results.

  - In collaboration with the project's industry partner, participate in
  the prototyping and testing of concepts, techniques, or designs
  arising from the project.

  - Work with the project leaders to publish outcomes of the project in
  conferences and journals of international standing as well as other
  forms of publication.


  SELECTION CRITERIA

  Essential:

  1. Possession of a PhD in a relevant discipline (computer science,
  information systems) or formal submission of a PhD thesis for
  examination.

  2. Demonstrated knowledge in one more areas of service-oriented
  architectures, aggregated services, service governance, life-cycle
  management, change management and versioning knowledge support for service
  oriented architecture, light-weight composition and end-user computing.

  3. Proven ability to successfully collaborate with other
  researchers and to work under limited supervision.

  4. Demonstrated ability or potential to validate research ideas
  through detailed software designs and/or software prototyping.

  5. Demonstrated high level written communication skills with a
  proven track record of publications in conferences and/or journals of
  high international standing.

  6. Demonstrated high level oral and interpersonal communication
  skills.

  7. Demonstrated analytical and problem-solving skills.


  FURTHER INFORMATION: Please contact Prof. Boualem Benatallah
  (boualem@cse.unsw.edu.au) for further information or to send your
  expression of interest.
   
 13. LTalk

  LTalk Thèm thuồng

  [AU] RA in Neuroimaging - Univ of New South Wales

  Ph.D Scholarships in Neuroimaging
  School of Psychiatry, University of New South Wales, Sydney, Australia


  The School of Psychiatry at UNSW invites applications for a Ph.D. Scholarships in the area of brain Magnetic Resonance Imaging (MRI), to commence in late 2008. The scholarship is for $27,500 p.a. for 3 years,

  The Scholarships will focus on the areas of current interest of computational analysis of multidimensional and longitudinal MRI data. The scholarship is offered as part of the Brain and Ageing Program, UNSW, a high profile research program funded by the NH&MRC, which aims to evaluate the determinants of age related cognitive disorders. The successful doctoral students will be working with data derived from two study cohorts of international significance (the Memory and Ageing Study and the Older Australian Twins Study). The successful applicants will work in close collaboration with our international research partners,

  Applicants are encouraged from researchers from a variety of backgrounds, including but not limited to engineering, mathematics and computer science.

  For further details, please contact Dr. Wei Wen by phone +61-2-93823730, email: W.Wen@unsw.edu.au or, Professor Perminder Sachdev, phone +61-2-93823763, email. P.Sachdev@unsw.edu.au.
   
 14. dinhcongbang

  dinhcongbang Bạn của mọi người

  Australian university alumni events in the US and Canada

  Australian university alumni events in the US and Canada

  Australian Education International North America (AEI NA) is planning to host a suite of Australian university alumni events in the US and Canada to provide networking opportunities to alumni and assist Australian universities to engage with their alumni in the second half of 2008 and first half of 2009.

  Who are Australian university alumni?

  Australian university alumni in North America include US and Canadian citizens who have studied on a full degree or study abroad/exchange program in Australia; Australian graduates now resident in North America; and graduates from Australian universities who are citizens of other countries but are now resident in North America.

  The proposed dates and locations for the Australian university alumni receptions are:

  1. Toronto, Canada - Thursday 18 September 2008, 6.30 pm - 8.30 pm
  Venue: The National Club, 303 Bay Street, Toronto, Ontario, M5H 2R1, Canada
  The Australian Trade Commission and Australian Education International invite you to attend this alumni reception including drinks and canapes. Dress is 'business attire' (no jeans, white shoes or t-shirts).
  View invitation. For enquiries, email info@northamerica@aei.gov.au or phone 310 229 2353.

  2. University of California Davis - Saturday 4 October 2008
  AEI will be hosting an Australia-US Dinner in collaboration with the Australian-American Fulbright Commission.
  The Davis alumni event will be held in conjunction with the Australian-American Fulbright Association West Coast alumni weekend. Davis is located approximately 1.5 hours from San Francisco, and the opportunity to engage with the Fulbright community may be of interest to Australian academics based in Northern California.
  View invitation. For enquiries, email alumni@fulbright.com.au.

  3. Purdue University (Indiana) - Saturday 18 October 2008
  AEI will be hosting an Australia-US Dinner in collaboration with the Australian-American Fulbright Commission.
  The Purdue event will be held in conjunction with the Australian-American Fulbright Association Mid-West alumni weekend. Purdue is located in West Lafayette, IN, approximately 2.5 hours from Chicago. In addition to being ranked as one of the top engineering universities in the world, Purdue is also one of the most internationally active universities, and has the largest number of exchange agreements with Australian universities of any university in the US.

  4. Wednesday 14 January 2009 - Los Angeles
  View invitation. For enquiries, email alumni@fulbright.com.au.
  Los Angeles alumni event - Wednesday 14 January 2008
  To be held in conjunction with the G’Day LA Australia Week film night.

  5. New York alumni event - Tuesday 20 January 2009
  The New York alumni event will be held in conjunction with the G’Day NY Australia Week activities.

  6. Calgary - Saturday 28 February 2009
  The Calgary alumni event will be held in conjunction with the Australian and New Zealand Studies Association of North America (ANZSANA) annual conference in Calgary, Alberta.

  7. Vancouver - April 2009
  AEI NA plans to again host an alumni event in conjunction with G’Day Canada Australia Week in 2009, pending confirmation from the Australia Week committee on dates and locations.
  We encourage alumni in these locations to join in these enjoyable networking events.

  Regards.
   
 15. ttungl

  ttungl tái nghiện thành công

  [AUSTRALIA] scholarships 2009 - RMIT

  Preface: RMIT University is committed to world-class research that is practical, applied and valuable. The University is committed to attracting top research students into its key areas of expertise. Priority for scholarships will be given to students conducting their research in one of these identified RMIT research concentration areas.

  RUIRS 2009 awards are awarded to international postgraduate research students with excellent academic performance. Important: All applicants wishing to apply for an RMIT University International Research Scholarship 2009 must have received an offer letter for an RMIT postgraduate by research program. To apply for admission into a program please visit http://www.rmit.edu.au/international/apply

  Eligibility
  RMIT University International Research Scholarships (RUIRS) will be awarded to: new international postgraduate research students, intending to enrol in Semester 1 or Semester 2, 2009 Applicants must possess excellent academic results.

  Citizenship
  Applicants who are citizens of all overseas countries, except New Zealand are eligible.

  Commencement
  Applicants must be commencing full-time enrolment in a Higher Degree by Research (HDR) program in Australia in 2009 at RMIT University. The approved program duration is two years for a Masters by Research degree or three years for a Doctorate by Research degree. RUIRS 2009 awardees must commence their studies in Australia in 2009 at RMIT University by 30th August 2009. The RUIRS 2009 award cannot be deferred to another year. If a candidate is unable to take up a RUIRS award, the candidate must apply again for the award in the following year.

  Academic
  Applicants must have received a Firm Offer or Conditional Offer of a place for entry in a Higher Degree Research (HDR) program at RMIT University, to commence in Semester 1 or Semester 2, 2009. The offersmust be granted no later than 31st October 2008. Sponsorship/Scholarship history Applicants who are applying for or have received external funding for tuition and/or living allowance are eligible to apply. The allocation of the tuition fee and living allowance for RUIRS 2009 is at the discretion of RMIT University and will be determined by the value of external allowances. Please provide details of the sponsorship arrangement and evidence of the funding and duration. RMIT University must receive the evidence by the closing date, 31st October 2008. English language requirements Applicants must provide evidence of English language proficiency prior to 31st October 2008. As a guide, RMIT University requires the following English language requirements for entry into research programs:

  IELTS - 6.5+ (no band less than 6.0)
  TOEFL – Paper based = 580+ (TWE4.5+)
  TOEFL – Computer based = 237+ (TWE4.5+)
  REW – English for Academic Purposes Advanced 2
  The IELTS/TOEFL/RMIT English test result must be current or have been taken no more than 2 years before the commencement of the research program.
  Note: Some programs have higher English language requirements

  Non-Eligibility
  The following students cannot apply for the RUIRS 2009 award: Currently enrolled RMIT University students in a Research Masters Program or Doctoral Program. Value of RUIRS 2009 Award

  RMIT University will provide:

  The annual tuition fees in a Higher Degree by Research (HDR) program undertaken at RMIT University, in a program included on the Commonwealth Register of Institutions and Courses for Overseas Students (CRICOS) for the standard duration of the program.
  The cost of a standard Overseas Student Health Cover policy approved by the Commonwealth Government Department of Health and Ageing and which covers the student and dependants for the period of the RUIRS 2009 award.
  A living allowance for successful candidates of the RUIRS 2009 for the standard duration of the program. As a guide, RMIT University recipients of the RUIRS 2008 were awarded a living allowance of
  approximately AUD$19,000 per annum for the standard duration of the program – two years for a Masters by Research degree or three years for a Doctorate by Research degree.
  The RUIRS award does not provide for travel, medical costs associated with the issue or renewal of a student visa, thesis expenses, cost of English Language Intensive Courses for Overseas Students (ELICOS), or costs associated with overseas fieldwork. Selection Criteria Students must be undertaking study in a subject area identified by RMIT University as one of its areas of research concentration. RMIT University has identified the following as their research concentrations for 2009.

  Science, Engineering and Technology Portfolio

  -Advanced Industrial Informatics
  -System Modeling & Optimization
  -Microplatforms
  -Advanced Materials
  -Traditional & Complementary Medicine
  -Metabolic Diseases
  -Biomedical Electronics
  -Interfaces Soft Condensed Matter & Nano Structures
  -Environmental Change
  -Aero, Auto Design
  -Geospatial Science
  -Biotech

  Business Portfolio

  -Accountability, Governance and Regulation of Business Organisations
  -Economics; Finance; Marketing
  -Systems, Models, Management and Technology for the Digital World
  -Creation and Design, Performance, Governance and Sustainability of Organisations
  -Logistics and Supply Chain Systems and Management

  Design and Social Context

  -Urban Sustainability
  -Globalisation
  -Design in the Built Environment
  -Visual Arts and Media
  -Teaching and Learning

  Duration of The RUIRS 2009 Award
  The RUIRS 2009 award will cover the normal duration of the program from the time the student commences the HDR degree at RMIT University. The normal duration of an RUIRS is three years for Research Doctorate degrees and two years for Research Masters degrees.

  The duration of an RUIRS will be reduced in the following situations:

  During suspension of the RUIRS award.
  If a student is transferring from another institution.
  If an RUIRS awardee transfers to another institution, the funding for the RUIRS award will cease
  How to apply
  Applications for the 2009 scholarships will open on Monday 15th September 2008.
  Closing date: Complete submissions must be received by 5.00 pm Eastern Standard Time, Friday 31st October 2008. Late applications or late submission of documentation will NOT be considered. Applicants wishing to be considered for a RUIRS 2009 award must apply online here. (Please note the online application facility will not be available until Monday 15th September).

  The following documents must be submitted (these can be uploaded through the online application form or sent directly to our office – see Contact)

  -A copy of your offer letter from RMIT University
  -Two Academic Referee Reports (Faxed and emailed copies of Academic Referee Reports will not be accepted) Please download the Academic Referee Report Form here.
  -Official certified copies of all academic transcripts, including a university explanation of the grading system. Copies should be provided in both English and the original language (where applicable)
  -Certified copy of graduation certificate
  -Evidence of English language proficiency
  -Research proposal outlining the objective, methodology and expected outcomes (no less than 200 words)
  -Statement indicating why you wish to undertake this research
  -Resume (Curriculum Vitae)
  -Evidence of your employment history on company letterhead (if applicable)
  -Copy of any relevant publications, unpublished thesis or essays you have completed (if applicable)
  -Letter from scholarship provider (if applicable)

  Contact:cool:

  For all correspondence on the above please contact:
  International Scholarships Office
  International and Development Portfolio
  RMIT University
  Building 108, Level 4, 239 Bourke Street
  Melbourne, Victoria 3000, Australia
  Tel: (+61 3) 9925 5135
  Fax: (+61 3) 9663 6925
  Email: ISscholarships@rmit.edu.au
  Via: official announcement
   
  giftdeath likes this.
 16. ttungl

  ttungl tái nghiện thành công

  [Australia] International Postgraduate Research Scholarship - Griffith University

  Preface:The EIPRS attracts top quality international doctoral and masters students who undertake quality research in areas of research specialisation in individual institutions, and to support Australia’s research effort. The IPRS covers tuition fees for the student and overseas student health cover (OSHC) for the student and dependant(s). No other expenses are paid by this scheme, but award recipients may seek additional funding from alternative sources

  Availability
  This scholarship is offered annually to 8 people. Open for applications until October 31, 2008.

  Payment Information
  The value of this scholarship is AUD16000 (total may vary). This award is to be used for fees and miscellaneous purposes. This scholarship is paid as fees only for the period of 2 years if masters or 3 years if PhD.

  Research Information
  This scholarship is for one of the following fields of research: AGRICULTURAL, VETERINARY AND ENVIRONMENTAL SCIENCES, ARCHITECTURE, URBAN ENVIRONMENT AND BUILDING, BEHAVIOURAL AND COGNITIVE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES, CHEMICAL SCIENCES, COMMERCE, MANAGEMENT, TOURISM AND SERVICES, EARTH SCIENCES, ECONOMICS, EDUCATION, ENGINEERING AND TECHNOLOGY, HISTORY AND ARCHAEOLOGY, INFORMATION, COMPUTING AND COMMUNICATION SCIENCES, JOURNALISM, LIBRARIANSHIP AND CURATORIAL STUDIES, LANGUAGE AND CULTURE, LAW, JUSTICE AND LAW ENFORCEMENT, MATHEMATICAL SCIENCES, MEDICAL AND HEALTH SCIENCES, PHILOSOPHY AND RELIGION, PHYSICAL SCIENCES, POLICY AND POLITICAL SCIENCE, SCIENCE - GENERAL, SOCIAL SCIENCES, HUMANITIES AND ARTS - GENERAL, STUDIES IN HUMAN SOCIETY or THE ARTS. It is required that your study starts no earlier than January 1, 2008.

  Eligibility
  This scholarship is for study in Australia for those who have achieved Honours 1 or equivalent. Only citizens of countries except Australia and N.Z. may apply.

  Application Details
  To apply for this scholarship you must apply directly to the university. Terms and conditions are subject to change. Always confirm details with scholarship provider before applying.

  Contact
  Clare Poloni (Postgraduate Scholarships Coordinator)
  Griffith University
  Phone: (07) 3735 6596
  Fax: (07) 3735 3885
  Email: clare.poloni@griffith.edu.au
  Web Site: http://www.griffith.edu.au/rhd/scholarships
  Address:
  Nathan Campus
  GRIFFITH UNIVERSITY
  QLD, Australia
  4111
   
 17. LTalk

  LTalk Thèm thuồng

  [AU] Ph.D Scholarships in Neuroimaging - Univ of New South Wales

  Ph.D Scholarships in Neuroimaging School of Psychiatry, University of New South Wales, Sydney, Australia The School of Psychiatry at UNSW invites applications for a Ph.D. Scholarships in the area of brain Magnetic Resonance Imaging (MRI), to commence in late 2008. The scholarship is for $27,500 p.a. for 3 years, The Scholarships will focus on the areas of current interest of computational analysis of multidimensional and longitudinal MRI data. The scholarship is offered as part of the Brain and Ageing Program, UNSW, a high profile research program funded by the NH&MRC, which aims to evaluate the determinants of age related cognitive disorders. The successful doctoral students will be working with data derived from two study cohorts of international significance (the Memory and Ageing Study and the Older Australian Twins Study). The successful applicants will work in close collaboration with our international research partners, Applicants are encouraged from researchers from a variety of backgrounds, including but not limited to engineering, mathematics and computer science. For further details, please contact Dr. Wei Wen by phone +61-2-93823730, email: W.Wen@unsw.edu.au or, Professor Perminder Sachdev, phone +61-2-93823763, email. P.Sachdev@unsw.edu.au.
   
 18. dinhcongbang

  dinhcongbang Bạn của mọi người

  [AU][IT/IS] Two PhD scholarships in IT/IS

  The School of Information Systems and the Rural Social Research Group
  within the Tasmanian Institute of Agricultural Research (TIAR) at the
  University of Tasmania have TWO PhD scholarships available for
  commencement in early 2009.

  Two scholarships, each with a stipend of $30,000 per annum (tax free),
  will be for the study of social issues associated with the adoption of
  advanced Information & Communication Technologies (ICT) in agriculture.
  One scholarship is specifically for research in the Tasmanian DAIRY
  industry, the other for research in the Tasmanian VEGETABLE industry.
  Students from any relevant background (e.g. information systems,
  computing,business management, geography, environmental studies, social
  science,environmental psychology, agriculture) interested in innovation
  and adoption research, social issues associated with ICTs, rural sociology
  or social aspects of agriculture, are encouraged to apply. These
  scholarships are offered with support from CSIRO's Tasmanian ICT Centre
  and with support from TIAR's Vegetable Centre and Dairy Centre. The
  supervisors of this research will be Professor Frank Vanclay (Professor of
  Rural Sociology in TIAR) and Professor Peter Marshall (Professor of
  Information Systems in the School of Computing and Information Systems).

  In addition to the stipends, each project has ample operational funding to
  cover all fieldwork costs as well as conference funding and training
  costs. Both projects have close connections to industry and each student
  will be embedded in larger programs with ample support.

  One of the ICT scholarships is in the form of a "top-up" scholarship.
  This means that the student would need to be successful in securing an
  Australian Post-Graduate Award (APA or University scholarship).These
  Scholarships are available only to Australian citizens. Students
  will be expected to have received (or expect to receive) first class
  Honours or upper second class Honours. In addition to academic merit,
  students will also be selected on the basis of their 'fit' with the
  project and their interest in the research topic.

  The scholarships will be available until filled by an appropriate
  person. However, the nominal deadline for completed applications in
  the first instance will be 31 October 2008, especially as this is the
  closing date for university scholarships and APAs.

  Please discuss your intentions with Professor Peter Marshall or Professor
  Frank Vanclay early on. In addition to the normal University of Tasmania
  (UTAS) application forms, applicants will be requested to write a short
  1-2 page proposal to assist in the selection process.

  Information about the Rural Social Research Group is available on my
  website Frank Vanclay

  Professor Frank Vanclay
  Leader, Rural Social Research Group
  Tasmanian Institute of Agricultural Research, University of Tasmania
  Private Bag 54, Hobart, Tas 7001, AUSTRALIA

  phone: +61-3-6226.2618
  fax: +61-3-6226.7450
  mobile: 0409-213397
  email: Frank.Vanclay@utas.edu.au

  institutional website: Tasmanian Institute of Agricultural Research
  personal website: Frank Vanclay

  Professor Peter Marshall
  Woolworths Chair in Information Technology and Systems
  School of Computing and Information Systems
  Faculty of Science, Engineering and Technology
  University of Tasmania

  Tel: 613 6226 6255
  Mobile: 0409 537 127
  Email: Peter.Marshall@utas.edu.au
   
 19. hyudemon

  hyudemon Thèm thuồng

  Một học bổng Chemical Eng tại đại học Queensland, Australia

  Một người quen báo cho mình biết thông tin về học bổng ngành Chemical Eng nên mình POST thông tin này lên để bạn nào quan tâm có thể thử cơ hội


  Postgraduate Scholarship in Chemical Engineering – The University of Queensland, Brisbane, Australia
  SCHOOL OF ENGINEERING
  The School of Engineering at The University of Queensland is renowned for its world-class engineering education and pioneering research. Boasting an annual research income in excess of $22 million, the School is one of the leading providers of engineering research in Australia and houses more than 400 world-class academic staff, research fellows and research students. This means that the successful applicant will become part of a broad research community that offers huge opportunity and exposure. This scholarship is being funded as part of an ARC (Australian Research Council) Discovery project which investigates the behaviour of saline water interfaces. Interfaces with salt solutions are ubiquitous within nature (e.g. the ocean surface) and biological systems (e.g. blood cell membranes). However our understanding of the specific interactions between the salt ions and the interfaces is still limited by empiricism. This project aims to expand our understanding of the molecular phenomena and properties of saline water–air interfaces that underpin industrially important processes such as micron bubble coalescence and dissolved air flotation in water desalination. The research will develop efficient and sustainable processes for industries to minimise energy, water and chemical usage, and the impacts of water pollution and tailings disposal. The findings will have direct benefits in dissolved air flotation used in desalination to produce drinking water.
  The role The applicant will work in close collaboration with the research team of the ARC Discovery Project DP0985079: “Molecular phenomena and engineering of saline water-air interfaces”. The applicant’s main focus will be the molecular modelling (Monte Carlo and Molecular Dynamics) of the air-liquid interfaces. This is the key to breaking the reliance on empiricism in the understanding of flotation and desalination (or similar) processes that use saline water. The molecular modelling will be used in conjunction with other fluid modelling techniques to match results from experiments performed by other members of the research group. This is a very interesting area of research with very wide applicability so that the applicant has greater freedom to progress their research and/or academic career after your PhD. The applicant will join a research group with world class experimental facilities such as atomic force microscope and a vibrational sum frequency generator and will receive some exposure to these technologies. The research team involved with the ARC Discovery project has a strong record of research and publication to give the successful applicant the best start to their research career. The successful applicant will be required to communicate their results as papers to journals and presentations to relevant conferences. Interstate and overseas travel may be possible if high quality research outcomes are achieved.
  The person Applicants must possess a Bachelor Degree in Chemical Engineering, Chemistry, Applied Mathematics or similar. Previous experience with molecular modelling or study in interfacial type phenomena will be an advantage but is not essential. Emphasis will be placed on the quality and potential of the applicant rather than specific past experience. The applicant will need to work well within a team environment to achieve the best research results and demonstration of these capabilities will be of an advantage. The application process is open to both Australian and International applicants.

  Remuneration The remuneration is through a tax-free stipend of not less than $26,669 per annum. This may be increased to attract high quality applicants. A relocation allowance is available for applicants outside of Queensland.
  Contact Further information can be obtained from Professor Anh V. Nguyen on +61 7 3365 3665 or by email: anh.nguyen@eng.uq.edu.au or Dr Greg Birkett on +61 7 3365 3813 or by email: g.birkett@uq.edu.au.
  Applications Candidates should email their full CV to Professor Anh V. Nguyen.
  Interviews are planned to start as early as 3 March 2009 but applications will continue to be accepted until the positions are filled.  hyudemon
   
 20. similacmom

  similacmom Thèm thuồng

  Liên hệ với prof tại Australia

  Cho em hỏi một tí:
  Em có học bổng đi Úc, em đang muốn xin vào học Finance tại Monash Uni tại Melbourne của Australia. Em vì nước đến chân mới nhảy nên giờ mới liên hệ với một chị làm admission. Chị ấy nói sẽ gửi CV và research proposal của em tới khoa Kế toán và Tài chính để tìm supervisor.

  Em xem danh sách lecturer có nhiều giáo viên, ko biết ông nào tốt ông nào xấy. Giờ gửi như vậy em nghĩ các giáo viên trẻ hoặc mới sẽ nhận ngay để lấy thành tích.

  Thế thì tự dưng em sẽ bị assigned một ông sup nào đó mà mình chẳng biết, sau này về cãi nhau thì cũng chết.

  Em co nen lien he truc tiep voi prof khong, hay la cho chi kia thong bao ket qua.
  Em chi co 2 tuan de lam viec nay.
   

Share This Page