Apply Master in Research (để tiến tới apply PhD sau này)

Discussion in 'Application preparation' started by pdung31, Mar 20, 2018.

 1. pdung31

  pdung31 Thèm thuồng

  Dear các anh chị tại forum Viet PhD,
  Em tên là Dung, sinh năm 92. Sau khi đi làm 3 năm trong ngành tư vấn, em cảm thấy mình phù hợp với con đường academic hơn và đã bỏ việc để apply Master program, làm tiền đề apply PhD program sau này. Rất mong nhận được lời khuyên từ các anh chị về Master program mà em nên lựa chọn ạ.
  Profile của em như sau:

  GMAT (16.03.18): 740 (Q:50, V:39, IR:8, AWA:5)
  Passed CFA Level II in June 2015
  Double bachelor degree from:
  - Colorado State University (graduate: 05.14) - GPA: 3.98/4.00 (Summa Cum Laude Degree)
  - Foreign Trade University (graduate: 07.14) - GPA: 9.13/10.00
  Work Experience: 3+ years
  1. Internship with Vinataba – Philip Morris Ltd, HCM Br – Finance Department: (2 months)
  - Practiced using SAP accounting software to manage Accounts Payable; Verified vendor invoices and supporting documents;

  2. Full-time employee of Ernst & Young Vietnam - Advisory Department - Hanoi Office: (~ 3 years)
  - 1.5 year in Staff I position: involve in financial related projects, notably a project in Public - Private Partnership (PPP) which aims to develop the institutional framework for PPP investment in Vietnam and appraises bankability of a pilot PPP project;
  - 1 year in Staff II position: involve in HR. related projects, which focus on review organizational structure of corporates and provide recommendations for improvement;
  - 06 month in Senior position: involve in HR. related projects, which focus on improving performance of employees via KPIs and Competency framework.

  Short-term goal: Enroll in a Master in Finance/ Master in Management program. Develop necessary skills for research and build network with professors (especially those who work in PPP field). Write thesis about how to develop PPP financing instruments for developing market such as Vietnam.
  Mid-term goal: Apply for a PhD (with full scholarship) and continue to research on PPP financing topic.
  Long-term goal: become a PPP financing expert and work for international banks in PPP financing projects.

  Hiện tại em đang nhắm đến Master in Business Research và Master in Management Program của Mannheim University tại Đức. Em rất mong được mọi người tư vấn về các chương trình Master khác mà em có thể apply được ạ. Em muốn đi học vào tháng 9 năm 2018, do đó em chỉ có thể apply cho các trường mà deadline trong khoảng từ tháng 4 đến tháng 6. Do điều kiện tài chính giới hạn nên em chỉ có thể apply các trường mà học phí rất thấp (như Mannheim: 1500 EUR/ semester), hoặc có khả năng được học bổng nhiều một chút ạ.

  (Lý do em không apply cho PhD program luôn là bởi work experience của em không liên quan gì đến research, do đó em không có research skills cũng như network với professor để apply. Bên cạnh đó, em nghĩ rằng học Master trước cũng là một phép thử tốt để xem em có thật sự phù hợp với academic research không ạ.)


  Em xin cảm ơn các anh chị nhiều ạ.
   

Share This Page